Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Robert Antonín: České země za posledních Přemyslovců, I. díl (1192–1253)

Martin Rozhoň - 13/5/2013 00:00 - Publikace

Jedná se o zajímavou publikaci o raném úseku naší historie, kterou jistě uvítá v domácí knihovně nejen sběratel našeho denárového období.

Publikace | přemyslovci | Libri

Kniha přináší syntézu politických, sociálních, hospodářských a kulturních dějin českého 13. století, reflektující tradiční pohled historiků na století posledních Přemyslovců a zároveň současný stav bádání o této epoše v konfrontaci s vlastní interpretací pramenů. Text sleduje proměnu Čech a Moravy ve 13. století v liniích dějin moci a institucí, a to na podkladě rozboru hospodářské a společenské proměny odrážející se v dějinách kultury. Součástí knihy jsou obrazové přílohy, bibliografický komentář k jednotlivým problémovým okruhům, soupis pramenů a literatury.(Anotace vydavatele)

Publikaci si můžete objednat například u vydavatele zde nebo výhodně zde.

Libri spol. s r.o., Praha 2013, 432 stran, formát 140x205mm, tuhá vazba, ISBN 978-80-7277-446-3




Diskuze k článku

Petr Schneider

Existují nesporně kvalitnější publikace na přemyslovské období; z novějších např. syntézy Josefa Žemličky nebo kolektivní monografie Přemyslovci, která je určena pro širší veřejnost. Z tohoto důvodu se mi jeví vydání knihy Roberta Antonína trochu zbytečné, navíc zrovna v pasáži týkající se mincovnictví má autor věcné nepřesnosti. To je můj názor, nikoho od četby nezrazuji. Od tohoto autora bych spíš doporučil práci Zahraniční politika krále Václava II. v letech 1283-1300.

20. 5. 2013 12:03

Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *