Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Kolářský Zdeněk: Mezi orlem a pannou

Martin Rozhoň - 18/12/2012 21:00 - Literatura

Pokud sbíráte české/československé medaile nebo drobnou plastiku, pak by právě tato publikace neměla chybět ve Vaší knihovně.

medaile | Kolářský | plastika

Kniha byla vydána u příležitosti osmdesátých narozenin akademického sochaře Zdeňka Kolářského a přináší průřez jeho tvorbou za více jak půl století výtvarné činnosti. Na zpracování publikace je zajímavé i to, že ačkoliv převažují ukázky z medailérské tvorby autora, zastoupeno je i širší spektrum tvorby jako sochařství apod.

Na 292 stranách publikace najdeme fotografické mapování tvorby autora, 70 stran je pak věnováno obsahu s popisem fotograficky zdokumentované tvorby. Závěr knihy je doplněn jmenným a místním rejsříkem. Publikace jistě potěší jak zájemce o umění drobné plastiky, tak sběratele medailí a dalších ražeb tohoto sběratelsky oblíbeného autora.

Velmi kvalitně zpracovaná publikace velikosti 275 x 245 mm je vytištěna barevně na kvalitním křídovém papíře. Náklad knihy byl pouhých 500 kusů. Cena byla vydavatelem stanovena na 923,- Kč (+poštovné). Do vyprodání zásob si ji můžete objednat na vydavatelstvi@upce.cz.

 

Univerzita Pardubice 2011, 368 stran, ISBN 978-80-7395-373-7




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *