Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Jiří Veselský: Římské rody - Mýty a legendy na mincích

Martin Rozhoň - 11/6/2014 00:00 - Publikace

Kniha představuje velmi zajímavý nový pohled na ražby z období římské republiky.

Praha | Aurea | mince | Řím | 2014 | kniha | republika

Publikaci si můžete objednat na e-mailu: aukce@aurea.cz nebo osobně zakoupit na adrese: AUREA Numismatika s.r.o., Korunní 73, 130 00 Praha 3. Cena publikace je 695,- Kč + poštovné a balné.

Publikace se pokouší odpovědět na mnohé historické otázky, které každého člověka napadají, když pohlédne na kteroukoliv minci z obdobé římské republiky.
V úvodní části nalezneme seznam „monetálů“, vysvětlení zkratek používaných na mincích a přehled mincovních nominálů používných za římské republiky.

Hlavní část publikace obsahuje v abecedním pořadí seznam římských rodů, propojených s ražbou mincí v odobí římské republiky. V úvodu každého rodu je zpracována jeho všeobecná historie a jeho výskyt ve známé historii římské republiky. V další části se vždy autor věnuje jednotlivým osobám doložených na republikánských mincích a popisuje jejich bližší vztah se známými mincemi, důvody jejich ražby a další zajímavé informace. V závěru publikace nalezneme slovník antických pojmů, rejstřík římských rodů a také seznam literatury pro pro studium této oblasti historie. 
Jedná se o velmi zajímavě zpracovanou knihu, která se zaměřuje na mnohdy opomíjenou stránku těchto římských ražeb. Obsahem publikace jistě zaujme jak začínajícího, tak i pokročilého sběratele mincí tohoto období. Kniha je vytištěna barevně na hlazeném papíru s mnoha kvalitními vyobrazeními. 

Jiří Veselský: Římské rody - Mýty a legendy na mincích
Nákladem autora, distribuce AUREA Numismatika s.r.o., Korunní 73, 130 00 Praha 3,
Praha 2014, 262 stran, náklad 1400 kusů, ISBN 978-80-260-5680-5

Nejlepší přiblížení hlavní části knihy naleznete na přiložených obrázcích zobrazující některé náhodně vybrané části z publikace.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *