Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Fotbalová Sparta si nadělila k výročí pamětní medaile

Martin Rozhoň - 27/11/2013 00:00 - Materiály

Jablonecká Česká mincovna vyrazila k příležitosti výročí 120 let fotbalového klubu AC Sparta Praha sadu pamětních medailí.

medaile | Praha | Česká mincovna | Sparta

Fanoušci mohou vybírat ze zlaté, stříbrné a pozlacené varianty. Nejvzácnější z této trojice jsou uncové zlatky, kterých mincovna vydá 120 kusů v ceně 49 900 Kč za kus. Nejdostupnější pozlacená varianta vyjde na 499 Kč.
„Snažili jsme se do celé série vtisknout symboliku populárního pražského klubu. Zlatých medailí bude vyraženo na znamení výročí pouhých 120 ks a stříbrných medailí bude vydáno 1 893 kusů, což odkazuje k datu založení. Prvních 104 stříbrných medailí obdrží legendy a osobnosti klubu, fanoušci si je budou moci pořídit také, zaplatí za ně 1 750 Kč,“ uvádí Tomasz Surdy, ředitel divize VIP a korporátní klienti České mincovny.
„Zlaté a stříbrné pamětní medaile patří k oslavám výročí 120 let od založení našeho klubu. Věřím, že pro všechny naše fanoušky budou upomínkou na velké úspěchy železné Sparty,“ říká Vítězslav Lavička, trenér AC Sparta Praha.
Předloha medaile vznikla v ateliéru sochaře Petra Šťastného. Líc medaile zdobí fotbalový míč s výročním logem Sparty, které tvoří sparťanský bojový štít a v něm klasická jitřenka. Tři hvězdy nad šítem odkazují na výjimečné skóre letenského klubu, a to 35 získaných mistrovských titulů v historii ligy. Rubové straně pak dominuje stadion na Letné.
Medaile lze objednat v České mincovně v prodejnách v Praze, Brně a Jablonci nad Nisou nebo na speciální internetové stránce www.120letsparta.cz

Použité informace a fotografie byly převzaty z www.ceskamincovna.cz.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *