Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Noc a den s Kelty

18.5.2013 – 19.5.2013, Nové Strašecí Martin Rozhoň - 9/5/2013 11:00 - Výstavy

Muzejní noc navazuje na tradiční kulturní akci Den s Kelty, kterou si 19. května každoročně připomínáme výročí nálezu opukové hlavy Kelta u Mšeckých Žehrovic.

muzeum | keltové | slavnost | Nové Strašecí

Muzeum Nové Strašecí a Město Nové Strašecí zve na oslavy 70. výročí nálezu opukové hlavy Kelta ze Mšeckých Žehrovic a zahájení turistické sezóny v Novém Strašecí i na Novostrašecku. Akce se uskuteční 18. a 19. května 2013. Čekají vás soutěže, divadlo, koncerty a procházky spojené se soutěží.
Program bude souviset s probíhající výstavou o keltských špercích a bude zahrnovat soutěžní archeologickou vycházku, jejíž vyhodnocení proběhne večer v muzeu. Akce vyvrcholí večerním koncertem v keltském duchu před muzeem (Muzeum Nové Strašecí, U Školy 123, Nové Strašecí, 271 01). Muzeum bude po celou dobu volně přístupné veřejnosti.
Akce se koná za podpory města Nové Strašecí ve spolupráci s Junáckým střediskem Mušketýři Nové Strašecí, Nostradivadlem, Občanským sdružením bubakov.net a Římskokatolickou farností Nové Strašecí. Noc s Kelty je součástí projektu francouzského ministerstva kultury Evropská noc muzeí. Podrobnější program akce si můžete stáhnout zde.


Použité fotografie byly převzaty z www.novestraseci.cz.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *