Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









ČNS Hradec Králové, 131. aukce

7.4.2013, Hradec Králové Martin Rozhoň - 5/3/2013 23:59 - Ukončené v Česku

Aukce obsahuje v sálové části celkem 1331 položek mincí a dalšího materiálu v sálové aukci, připraven je i další drobný materiál v písemné části nabídky.

aukce | Hradec Králové | ČNS | katalog

Katalog sálové aukce naleznete ke stáhnutí ve formátu pdf zde.
Fotografie materiálu naleznete na stránce zde ,v kolonce příslušné 131. aukce.

Nabídka numismatického materiálu je v aukci pestrá, zejména z bohemiky jistě zájemci najdou mnohý zajímavý materiál. Velmi zajímavou náplň jistě tvoří nabídka českého denárového období, které zastupují položky č.168 - 192, obsahující i některé vzácněji se vyskytující exempláře.

Grošové období zastupují položky č.196 - 245 a je pravděpodobné, že specialisté na toto období si zde naleznou některou z mnoha variant do své sbírky. Tolarové období habsburké monarchie do roku 1621 je zastoupena jak drobnými ražbami, tak i tolary a jejich díly. Ozdobou nabídky tohoto období bude pravděpodobně tolar Fridricha Falckého ražený v Heidelbergu v roce 1621 (položka 378).


Z pozdějšího tolarového období až do konce habsburské monarchie, tvoří nabídku položky č.379-641. Položky 642 až 904 obsahují nabídku zahraničních evropských i mimoevropských ražeb. Pro sběratele zaměřující se na nemincovní ražby (medaile, žetony, účelové známky…), je v aukci připraveno opět kolem 400 položek tohoto drobného, ale sběratelsky oblíbeného materiálu.


Použité fotografie byly převzaty z www.cns-hk.sweb.cz.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *