Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Falza, falza a zase falza

Tomáš Smělý - 1/3/2013 15:59 - Zprávy z Nume

Podělte se o své poznatky s ostatními  sběrateli nebo se zeptejte zkušenějších kolegů. Prohlédněte si falza publikovaná ve Fóru.

falza

Ruku v ruce se sběratelstvím kráčí odjakživa falzátorství. Vzhledem ke stále rostoucím cenám mincí nemůže být výjimkou ani numismatika. K výbavě každého sběratele, který si chce ušetřit zklamání a finanční prostředky, proto vždy bude patřit dobrá znalost materiálu. Ve výhodě budou zkušení sběratelé, kterým prošly rukama deseti či statisíce mincí, a také sběratelé specializující se jen na určité období či typ ražeb. Ani "začátečníci" však nejsou bez šancí. Ani ti nejzkušenější sběratelé se  neobejdou bez výměny informací a sdílení své zkušenosti s ostatními sběrateli. A zde jsou možnosti zkušených matadorů a začátečníků srovnatelné. Buďte aktivní, vyhledávejte informace a své poznatky konzultujte s přáteli sběrateli.  Aktivní výměna informací mezi sběrateli je nejen nezbytnou podmínkou zlepšení vašeho "zbožíznalectví", ale zároveň i nejúčinnějším nástrojem boje proti falzátorům.

Abychom i na Nume.cz napomohli užitečné výměně informací mezi sběrateli, založili jsme ve Fóru téma mapující výskyt falz na trhu. Prohlédněte si první příspěvky a seznamte ostatní sběratele se svými poznatky. Pokud máte jakýkoliv dotaz, zeptejte se zkušenějších kolegů. Do Fóra mohou neomezeně přispívat všichni přihlášení uživatelé.

Vstopit do Fóra můžete zde.

 

Použitá fotografie v upoutávce byla převzata z www.dukat-mince.cz.




Diskuze k článku

Bozapos252

Hezký den. Mám jen skromný dotaz. Je možné, aby se zde ( nume.cz ) prodávala falza mincí ? Nebo je toto nějak ošetřeno kontrolou. Děkuji.

27. 3. 2013 12:22

Tomáš Smělý, Nume.cz

Dobrý den, děkuji za dotaz "na tělo". Bohužel nemůžeme vyloučit, že i na Nume.cz se objeví nepřiznaná falza - tedy mince prodávané ke škodě sběratelů. Máme ale upřímný zájem tyto případy maximálně omezit. Každý prodejce musí povinně v administraci prodeje uvést, zda mince je podle jeho názoru falzum. Materiál procházející aukcemi a obchody pravidelně kontrolujeme a také reagujeme na všechna upozornění od uživatelů. Pokud dojdeme k podezření na prodej nepřiznaného falza, řešíme případ s prodejcem. V krajním případě nám Všeobecné obchodní podmínky umožňují položku zrušit bez souhlasu prodejce. Dosavadní praxe ukazuje, že prodejci, kteří se systémově zabývají prodejem falz se Nume.cz z výše uvedených důvodů vyhýbají.

27. 3. 2013 13:50

Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *