Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









Ebay, vzácný pražský groš Vladislava II.

Martin Rozhoň - 7/8/2012 00:00 - Ukončené v zahraničí

Na známé stránce zahraničních internetových aukcí Ebay se denně ukazuje velké množství numismatického materiálu z celého světa a stává se proto často, že zde nalezneme i zajímavé vzácné ražby z našeho území, popsané jako běžné mince.

položka č.120920022353

Položka č.120920022353 (www.ebay.com).

V nedávné době zde byl jako položka č.120920022353 jedním evropským obchodníkem prodáván i pražský groš Vladislava II., ve slušné zachovalosti.
Vzhledem ke slušnému sbírkovému stavu byl sledován jistě větším počtem zájemců, z nich si ale většina nevšimla, že se v tomto případě jedná o vzácnou opisovou variantu a tak zadané příhozy nebyly dlouho nijak vysoké.
Jednalo se však o vzácně se vyskytující variantu z mladšího období ražby, kde v opisu kolem středové koruny je text: +WLADISLAVS SECVNDVS R B
Zakončení opise u s písmeny RB (Rex Boemie), je vzhledem k plnému znění textu ve vnějším opisu mince, velmi vzácné a jindy se ukazuje pouze na ražbách bílých peněz z tohoto období, kde byl takto zkracovám z nedostatku prostoru pro plné znění.
V záveru této aukce si této věci jak se zdá všimli pouze dva dražitelé a tak konečná cena byla pouze 131€, což není za tuto vzácnou ražbu mnoho a na nasich aukcích by při správném popisu docílila zcela jistě mnohem větší částky.

Použité fotografie byly převzaty z www.ebay.com.




Diskuze k článku

Blahoslav_Jurina

Webová stránka https://slovenskeonlinecasino.com/ je všetko, čo online hráč potrebuje na orientáciu v záplave online kasín. Všetky informácie, ktoré potrebujete vedieť o dôveryhodných online kasínach, sú zhromaždené na jednom mieste.

10. 3. 2023 20:15

Blahoslav_Jurina

<a href="sd">s</a> [url= ]sd[/url] [linsdсtext](https://google.com) "sd":http:// [a href="sdd"]sd[/a]

10. 3. 2023 20:15

Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *