Vyberte si téma, které Vás zajímá a objednejte pravidelný e-mail s novinkami ze Zpravodaje.

Objednat









První světová válka na medaili. Výstava v Landesmuseum Linz.

23.1.2014 – 16.11.2014, Linz, Landesmuseum Tomáš Smělý - 28/5/2014 15:36 - Výstavy

Pokud vás zajímají dějiny  1. světové války a máte-li navíc vztah k medailérské tvorbě, nenechte si ujít zajímavou výstavu v Zemském muzeu v rakouském Linci.

Landesmuseum | Linz

Válečné události let 1914-1918 se nemohly nedotknout medailérské tvorby. Medaile vstoupila do služeb státních zájmů ještě intenzivněji než v dobách míru. Díky levné sériové výrobě se medaile a různé odznaky staly vítaným prostředkem státní propagandy na obou stranách fronty. Výstava systematicky mapuje a prezentuje všechna témata, která přinášela válečná doba - od reprezentativních portrétů propagujících vládnoucí habsburskou dynastii až k čepicovým odznakům řadových vojáků.

Více informací o výstavě získáte na stránkách muzea. Výstava je instalována v prostorách Schlossmuseum, mapu naleznete zde.

Návštěvu výstavy můžete spojit s prohlídkou numismatického kabinetu s expozicí mapující dějiny peněz na území Rakouska od Keltů až do současnosti. Atraktivním výstavním magnetem je zejména fuchsenhofský poklad z druhé poloviny 13. století. Pozornost je věnována též medailérské tvorbě od 16. století.




Diskuze k článku


Tento článek nemá žádné komentáře.


Přidat příspěvek do diskuse


Captcha  *